HALstad Centraal

Gemeente Heerhugowaard heeft woensdag een digitaal Coronaplein opgezet. Naast dat er actuele informatie is te vinden, dient het online platform als ontmoetingsplek voor inwoners met initiatieven, of juist behoefte aan steun of hulp. De gemeente wil met coronapleinheerhugowaard.nl zoveel mogelijk vraag en aanbod aan elkaar verbinden.

Op het Coronaplein vinden inwoners en ondernemers actuele informatie over de landelijke en lokale beperkingen om het coronavirus te bestrijden en ook over vormen van overheidssteun. Er staan links in naar websites van onder andere Halte Werk, RIVM, Belastingdienst, Rijksoverheid, MET welzijnsorganisatie en ook het Stadsnieuws.

Maar er is dus een pagina waarop onder het motto 'we zorgen voor elkaar' initiatieven geplaatst worden, zoals het initiatief van de Bedrijfskring Heerhugowaard om elkaar als bedrijven te helpen.

Burgemeester Bert Blase: "De coronacrisis heeft een enorme invloed op onze manier van leven. Het roept allerlei vragen en ook initiatieven op. Deze website voorziet in toegankelijke informatie, doorverwijzing en we hopen dat we op deze manier mensen met elkaar te kunnen verbinden". Op YouTube plaatste hij een video met zijn eigen toelichting.

De website is in ontwikkeling en wordt continu bijgewerkt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl