HALstad Centraal

In de nacht van maandag op dinsdag is een spoor van vernieling getrokken door Alkmaar Noord. Inmiddels is er meer duidelijkheid over de omvang van de schade die is aangericht, mogelijk allemaal door de twee 14-jarige jongens die zijn aangehouden. De tussenstand staat op het moment van schrijven op vernielingen aan twee bushokjes en twee basisscholen, en twintig vernielde (achter)ruiten van auto's.

Voor zover nu duidelijk werden in Vroonermeer-Zuid achterruiten van auto's vernield en zeker één bushokje. Aan de Grevelingen, de Wielingenweg en de Poelsniplaan zijn ook achterruiten van auto's vernield. De getroffen scholen zijn De Vlieger aan de Sneeuwgansstraat en 't Baeken aan de Factorij.

Het lijkt erop dat de twee rond 01:00 uur vanaf de Grevelingen door De Horn zijn gefietst, om na een uitstap in Vroonermeer-Zuid de Vogelbuurt te vandaliseren, sowieso tot aan 't Baeken. Mogelijk hebben ze ergens even gepauzeerd, want rond 02:10 uur werden de jongens gespot en hebben getuigen geprobeerd hen te pakken te krijgen. Niet veel later kreeg de politie de jonge vandalen in het oog en was het na een korte achtervolging gedaan.

De twee zaten dinsdagmiddag nog vast om vast te stellen welke vernielingen zij allemaal op hun geweten hebben. Nog onderzocht wordt hoe groot de omvang van de schade is. Gedupeerden is gevraagd online aangifte te doen.

Wijkagent Bas Wijnen Twitterde over de vernielingen: "Ouders, weet waar jouw kinderen zijn en wat ze doen. De ouders van deze jongens gaan jaren betalen voor de schade, want de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt niets, omdat het opzettelijk gedaan is." Op sociale media is verwondering en verontwaardiging over hoe het kan dat twee 14-jarige jongens midden in de nacht zomaar op straat waren. (foto's: Twitter @wijkagentdemare / @Pol_HuiswVroonm)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl