HALstad Centraal

Zondagochtend werd oud-eigenaar van Koekenbier Jeroen van der Ham wakker met de drang om toch íets te doen. "Koekenbier is er niet meer maar de ziel is er nog wel, en Koekenbier stond altijd voor het samenkomen van mensen", vertelt hij aan Alkmaar Centraal. "En we hebben ons altijd een soort verlengstuk gevoeld van het Noordwest Ziekenhuis door de jubilarissen en afscheidspartijen die bij ons gevierd werden."

Dus nam hij contact op met de nieuwe eigenaar van het pand om te vragen of die er bezwaar tegen had als hij een sticker op het raam zou plakken. ophangen. Dat bleek geen enkel probleem. Een bevriende relatie regelde de sticker met daarop in koeienletters "Alkmaar houdt van NWZ helden" Met in plaats van 'houdt van' een groot rood hart. De sticker werd vervolgens op een raam aan de straatzijde geplakt zodat iedereen die langsloopt of -rijdt de boodschap niet kan ontgaan. "Ik heb de sticker samen met mijn dochter Anouschka op het raam geplakt, we wilden de mensen gewoon een hart onder de riem steken."

Gevraagd naar de crisis waar nu veel van zijn oud-collega's de gevolgen van ondervinden zegt Jeroen: "Ik heb eigenlijk gewoon gigantisch veel geluk gehad en ben de dans ontsprongen. Maar ik voel me op één of andere manier toch een soort van verantwoordelijk... Ik heb al veertien dinerbonnen gekocht."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl