HALstad Centraal

In de nacht van maandag op dinsdag is een spoor van vernieling getrokken door Alkmaar Noord. Aan de Grevelingen is rond 01:00 uur bij meerdere auto's de achterruit vernield. Aan de Wielingenweg was het rond 02:10 uur raak en ook aan de Poelsniplaan zouden auto's doelwit geweest zijn. Verder is een aantal ruiten van basisschool 't Baeken aan de Factorij vernield en in Vroonermeer-Zuid moesten diverse autoruiten en een bushokje het ontgelden. De politie heeft twee 14-jarige jongens aangehouden.

Rond 02:10 uur hebben twee getuigen geprobeerd de jongens te pakken te krijgen, meldt een van de twee op sociale media. Wijkagent Bart Pruiksma Twitterde dat de politie het tweetal in het oog had gekregen en na een korte achtervolging heeft kunnen oppakken.

De eigenaren van een vernielde auto aan de Wielingenweg werden om 02:45 uur door de politie uit bed gehaald. Er bleek niets te zijn gestolen, het lijkt dus om puur vandalisme te gaan. Inmiddels hebben deze gedupeerden aangifte gedaan. Later op de dag wordt de vernielde ruit vervangen.

De twee jongens zitten nog vast voor het rechercheonderzoek. Onderzocht wordt of ze alle vernielingen op hun geweten hebben en of er nog meer schade is aangericht dan tot nu toe bekend. Wijkagent Pruiksma riep gedupeerden op om aangifte te doen. Vooral nu is het aan te raden om de aangifte niet op het politiebureau te doen, maar digitaal. De oproep heeft inmiddels nieuwe aangiften opgeleverd.

Wijkagent Bas Wijnen Twitterde ook over de vernielingen en voegt toe: "Ouders, weet waar jouw kinderen zijn en wat ze doen. De ouders van deze jongens gaan jaren betalen voor de schade, want de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt niets, omdat het opzettelijk gedaan is."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl