Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Door de verregaande maatregelen rond het coronavirus zijn ook alle sportieve activiteiten stil komen te liggen. Sportverenigingen liggen plat en ook de sportscholen, waar mensen doorgaans individueel aan hun conditie werken. Martijn Ploeger, eigenaar van de Alkmaarse sportschool Team Victrix, laat het er echter niet bij zitten. Als de mensen niet naar de sportschool mogen komen, komt de sportschool naar de mensen, heeft hij bedacht.

Woensdag zijn Martijn en zijn collega's voor het eerst op pad gegaan met een gigantische muziekinstallatie. Ploeger: "Bij het Tuinderspad in Overdie hebben we ons opgesteld op een grasveldje. Door de harde muziek en de sirene van mijn megafoon kwamen de mensen tevoorschijn op hun balkon. Toen hebben we zo'n 20 minuten met z'n allen gefitnesst. Ik denk dat er wel 70 mensen meededen, veel 50-plussers, maar ook een aantal jongeren."

Martijn vindt het belangrijk dat alle mensen die nu noodgedwongen thuiszitten blijven bewegen: "Fitheid is het beste medicijn in deze moeilijke tijd. Blijven bewegen is daarom belangrijk." Het fitnessprogramma dat hij alle enthousiaste mensen op de balkons biedt is niet anders dan dat in de sportschool. De muzikale begeleiding varieert van 90's hits tot opzwepende dance en hardstyle.

Naast het Tuinderspad heeft Team Victrix ook de bewoners van de Tinnegieterstraat in De Mare aan het fitnessen gekregen. Ploeger: "Hier waren het vooral gezinnen met jonge kinderen. Die deden echt heel enthousiast mee, dat was prachtig om te zien. We kregen heel leuke reacties, ook op de sociale media."

Om geen mensenmassa's bijeen te brengen communiceert Team Victrix pas vijf minuten van tevoren waar ze zullen opduiken. Martijn en zijn crew zijn van plan om deze ludieke actie vol te blijven houden tot er betere tijden aanbreken en de sportscholen weer open mogen.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl