Piet Bruinooge heeft als voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord maandag de Noodverordening COVID-19 ingesteld, die het overtreden van overheidsmaatregelen tegen het coronavirus binnen de hele regio strafbaar maakt. Wie de regels negeert kan tot drie maanden celstraf of 4.350 euro boete krijgen.

Wellicht ten overvloede: het is verboden om openbare samenkomsten en activiteiten als bedoeld in artikel 174 van de Gemeentewet te organiseren waar meer dan 100 personen samen kunnen komen. Bezoeken mag ook niet. Dit geldt ook voor al dan niet besloten samenkomsten van meer dan 100 personen in publieke gebouwen. Uitgezonderd is de dagelijkse gang van zaken, zoals in het openbaar vervoer, overheids- en zorginstellingen.

Het is verboden locaties om deze open te houden bedoeld voor eten of drinken, behalve niet-publieke plekken. Ook sport- en fitnessclubs, sauna's, sporthallen en sportvelden en inrichtingen voor prostitutie moeten dicht blijven. Coffeeshops mogen alleen softdrugs laten afhalen.

Alle aanwijzingen ter uitvoering van deze verordening gegeven door daartoe bevoegde ambtenaren dienen onmiddellijk te worden opgevolgd. Dit zijn de politie, aangewezen boa's en ook de Koninklijke Marechaussee.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl