HALstad Centraal

In een reactie op de flink aangescherpte maatregelen tegen covid-19 gaat Heerhugowaards burgemeester Bert Blase in op de impact op de bevolking en roept op tot saamhorigheid.

"De maatregelen om het virus in te dammen hebben forse gevolgen. Denk aan de onzekerheid en ook de toenemende eenzaamheid die het met zich meebrengt", schreef Blase. "Dan heb ik het nog niet eens over de economische gevolgen, die in bepaalde sectoren hard voelbaar zijn."

"Gelukkig merken we dat inwoners voor elkaar klaarstaan", vervolgt de burgemeester. "Laten we dat koesteren. Tenslotte heeft niemand hierom gevraagd, maar zijn we wel op elkaar aangewezen om dit op te vangen en in de juiste banen te leiden. Houd de berichtgeving in de gaten. En vooral: steun elkaar waar het kan!"

Gemeente Heerhugowaard kijkt op dit moment naar maatregelen om de pijn te verzachten. HOP heeft inmiddels een oproep gedaan om ondernemers, zzp'ers en sport- en cultuurorganisaties financieel een handje te helpen door bijvoorbeeld betalingsuitstel van gemeentebelastingen. De lokale partij wil ook mensen met essentiële beroepen helpen die nu jonge kinderen thuis hebben zitten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl