Streekstad Centraal

Het Alkmaars college heeft de eindrapportage van het EK Wielrennen vastgesteld. In het rapport staat dat het evenement dat in augustus plaatsvond, ondanks de korte voorbereidingstijd, succesvol is neergezet met grote impact op verschillende vlakken.

Met hulp van een indrukwekkend aantal van 780 vrijwilligers is een EK neergezet dat wereldwijd 14 miljoen televisiekijkers opleverde. Het sportieve evenement trok 1.050 deelnemers uit 42 landen aan en rond 100.000 bezoekers. De vijf EK-dagen brachten 3 miljoen euro aan directe bestedingen op en zo'n 16 miljoen euro aan reclamezendtijd.

Sportwethouder Pieter Dijkman: "De regio Alkmaar heeft een mooi podium geboden voor de topsport en de 14 miljoen kijkers wereldwijd. De evaluatie laat zien dat het EK niet alleen sportief, maar ook economisch een impuls voor de regio is geweest. Met beperkte tijd en begroting een resultaat dat alle verwachtingen overtreft."

Hoewel het college nog met de provincie in gesprek is over financiële bijdragen en er nog een bezwaarprocedure loopt tegen een subsidie-afwijzing van het ministerie van VWS, is het EK georganiseerd binnen de vooraf geschetste financiële bandbreedte. Het college wacht dan ook niet langer op de uitslag van deze procedures en presenteert in haar rapport een gemeentelijke bijdrage van rond 1,1 miljoen euro. Mochten de procedures positief uitwerken kan wellicht alsnog een positief resultaat genoteerd worden.

De gemeenteraad bespreekt de rapportage binnenkort.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl