Streekstad Centraal

De Alkmaarse rugbyers startten op het kletsnatte speelveld in Den Bosch door een misverstand met een spelerstekort, maar de latere aanvullingen mochten niet baten. Na een ruststand van 28-7 werd van koploper Dukes 3 verloren met 50-12.

Al vroeg kwamen de Dukes op 7-0 met een try uit een gewonnen scrum en een goede bonustrap op de palen. De score liep gestaag op naar vier try's en een 28-0, voordat de thuisploeg het veldoverwicht verloor. Na een serie pick and go’s kwam Alkmaar tot vlak voor de goal-lijn en was het Fotu Latu die doorbrak en scoorde. Jimi Duinmeier maakte de conversie van de 28-7 ruststand.

Na de rust behield Alkmaar het veldoverwicht en was het uiteindelijk aanvoerder Jasper Pauw die door gaatje in de verdediging sprong en met een ongeconverteerde try 28-12 aantekende. Alkmaar dacht even aan een inhaalrace te zijn begonnen maar dat idee werd al snel om zeep geholpen. De Dukes kregen de zaken weer op orde en liepen voor het eindsignaal middels try's, conversies en een snel genomen strafschop uit naar 50-12.

De Alkmaarse rugbyers staan in de poule van deze tweede seizoenshelft vijfde met zeven punten, dankzij één keer winst uit zes wedstrijden en nog vier bonuspunten. Het zesde en laatste team loopt echter nog een wedstrijd achter.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl