In de serie 'De Middagen' van bibliotheek Heerhugowaard vertelt Otte Zijlstra dinsdag 17 maart over twee dierenreservaten in Zuid-Afrika. Aan de hand van indrukwekkende foto's, vertelt hij over het dierenleven dat hij er aanschouwde.

Otte neemt zijn publiek eerst mee naar Pilanesberg, een uitgedoofde vulkaan. Hij ging daar vooral op zoek naar de 'big five', oftewel de olifant, leeuw, cheeta, neushoorn en buffel, die daar goed te zien en te fotograferen zijn. De cheeta bleek nog niet zo eenvoudig te vinden. Daarna vertelt Otte over het Kruger Nationaal Park, waar hij onder andere de dagschuwe Afrikaanse civetkat heeft weten te fotograferen en ook een aantal grote vogels zoals witruggier en de nog forsere oorgier. Opruimers die voorkomen datziekten zich verspreiden. Ook de Afrikaanse zeearend en de Kori Trap zijn imposante verschijningen. Tijdens één van zijn excursies stuitte Otte bij toeval op een cheeta met een net buitgemaakte antilope.

De Waardse bieb organiseert iedere maand op een dinsdagmiddag een programma voor senioren met als titel 'De Middagen'. Deze middagen staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook het gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

De foto-lezing duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Toegang is 5 euro inclusief kopje koffie of thee. Aanmelden kan op bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (betalen met pin).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl