Streekstad Centraal

Vrijdag 28 en zaterdag 29 februari doet Sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard mee aan de Landelijke Sterrenkijkdagen. De sterrenwacht aan de Van Veenweg is op beide dagen geopend van 20:00 tot 22:00 uur en toegang is gratis. Er wordt een buitenprogramma georganiseerd met telescopen en observatie vanuit de koepel. Bij bewolking of mist wordt een alternatief programma gehouden.

Vrijdag 6 maart geeft Nicolàs de Hilster de lezing 'Navigatie; van vinger tot touchscreen' bij Sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard. In de lezing vertelt hij over de evolutie van navigatie door de eeuwen heen. Zoals gewoonlijk is er na de lezing bij helder gelegenheid tot het observeren van de hemel. Op 6 maart duurt het nog drie dagen tot de volle maan, en deze keer gaat het om een supermaan, omdat hij groter en helderder is dan gewoonlijk.

Nicolàs de Hilster studeerde waterbodemmeetkunde en is oprichter van een bedrijf dat is gespecialiseerd in meetkunde onder water (hydrografie) en op het land (geodesie). Daarnaast geeft hij cursussen en ook lessen meetkunde op het Maritieme Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Verder schrijft hij voor De Hollandse Cirkel over de historie van geodesie. In zijn eigen tijd is hij onderzoeker en verzamelaar van klassieke nautische en geodesie instrumenten, maar hij maakt zelf ook replica's.

De zaal van de Sterrenwacht is open om 19:30 uur en de presentatie start om 20:00 uur. Achteraf is de hemel nog tot 22:00 uur te observeren. Meer info op sterrenwachtsaturnus.nl en op Facebook.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl