Streekstad Centraal

Femke Jonker heeft dubbel goud gewonnen tijdens het NK Indoor Atletiek U18 in Apeldoorn. Zaterdag was de 16-jarige Hera-atlete oppermachtig bij hinkstapspringen. Bij het verspringen op zondag was wel spannend, maar ook daar zegevierde ze. Hera pakte nog twee medailles: Sebastiaan werd tweede bij het kogelstoten voor jongens U18 en Leonie Keppel derde bij het kogelstoten voor meisjes U20.

Een jaar terug won Femke al hinkstap-brons met 11,09m, maar vaak zat ze bij NK's verder onder haar records. Nu zette ze de wedstrijd echter direct op slot met een dikke verbetering naar 11,89m, ondanks een afzet ruim voor de balk. Daarna verbeterde ze zich naar 11,90m, met weer ruimte over. Daarna kwam het Nederlands record van 12,17m niet meer in gevaar. Femke staat nu derde allertijden.

Bij het verspringen begon Femke sterk met 5,56m en verbeterde zich naar 5,64m. Daarna werd het nog erg spannend, maar ze werd niet meer gepasseerd. De kampioene sloot af met een eigen record van 5,69m.

Sebastiaan bleek net op tijd hersteld van een vervelende polsblessure. Zijn beste stoot met de 5kg kogel kwam tot 16,76m. Hij mag zeer tevreden zijn met zilver en zijn record. De winnaar stootte een nieuw Nederlands record van 19,37m. Leonie kon even ruiken aan het zilver door een recordverbetering naar 12,76m met de 4kg kogel, maar die plek werd nog terug geclaimd met 12,84m. Isa Kolle (U18) stootte haar 3kg kogel naar  12,95m en eindigde op een nette, maar voor zichzelf teleurstellende vijfde plaats.

Dit jaar had Hera redelijk veel pechvogels. Jared Broers (U18) plaatste zich met een record van 8,21s eenvoudig voor de 60m horden finale, klaar om nog veel harder te lopen. Maar na een betere start raakte hij zijn grotere buurman een paar keer en strandde met 8,34s op plek vijf. Voor Julia Jongejeugd (U18) zat het ook maar niet mee. Bij het hoogspringen viel de lat tóch nog vanaf 1,60m hoogte. Met verspringen kwam ze twee keer slecht uit en haalde tot slot uit met zeker 5,50m, maar die sprong was ongeldig. Haar 60m horden ging prima... tot een fout halverwege, waardoor ze de finale met 8,99s net misliep.

Koen Hoedjes en Romello Christiaan (U20) hadden nog meer pech. Ze bereikten allebei de halve finales 60m, maar Romello moest toen vanwege een pijntje van het gas af. De 200m op zondag durfde hij niet aan. Koen liep na een hardnekkige blessure een hele nette 7,26s, maar tijdens de 200m speelde zijn hamstring weer op en moest ook hij opgeven. (archieffoto: Sjoerd de Roos)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl