Streekstad Centraal

Alle 472 leerlingen van het door brand getroffen PCC Fabritius in Alkmaar krijgen na de voorjaarsvakantie les in het gebouw van Hogeschool Inholland Alkmaar. Dit meldt de schoolleiding in een persbericht. Ook de 114 eindexamenkandidaten, die sinds woensdag onderdak hebben in het gebouw van het Horizon College, verhuizen dan naar de Bergerweg.

Zondag woedde brand in het schoolgebouw van PCC Fabritius aan de Fabritiusstraat. De brandweer kon niet voorkomen dat de laagbouw met daarin het OpenLeerCentrum als verloren beschouwd worden. De brand was hier aangestoken. De achtergelegen hoogbouw raakte met name beschadigd aan de gevel en de gangen. De klaslokalen liepen schade op door rook, roet en bluswater. Het streven is om het schoolgebouw voor aanvang van het schooljaar 2020/2021 gereed te hebben.

Het schoolbestuur is gemeente Alkmaar dankbaar voor de constructieve samenwerking, die leidde tot vlotte inventarisatie van de schade en het vinden van opvanglocaties. Het bestuur is ook het Horizon College en Hogeschool Inholland dankbaar voor hun steun.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl