Streekstad Centraal

Direct na de voorjaarsvakantie vervolgt het PCC Fabritius in Alkmaar de lessen voor de eerste drie jaren op een nog nader te bepalen noodlocatie. De leerlingen die eindexamens hebben kunnen woensdag alweer aan de slag dankzij het Horizon College. De vestiging aan de Kruseman van Eltenweg stelt vijf lokalen beschikbaar.

Door brandstichting liep het PCC Fabritius zondagmiddag veel schade op. Beelden van beveiligingscamera's hielpen bij het vaststellen van brandstichting.  "Het OpenLeerCentrum (laagbouw) moet als verloren worden beschouwd", aldus de schoolleiding. "Van de hoogbouw daarachter zijn met name de gevel en de gangen beschadigd geraakt. De lokalen hebben voornamelijk water- en roetschade. We zijn als school bijzonder blij met het adequate en vakkundige optreden door de brandweer, waardoor erger is voorkomen."

Herstel gaat enige tijd duren, maar de verwachting is dat het schooljaar 2020-2021 ongehinderd in het eigen schoolgebouw van start kan gaan. Al meteen zondag werd een beginnetje gemaakt, door het bluswater en de ergste troep op te ruimen. De komende dagen worden het meubilair en resterende leermiddelen schoongemaakt en zodra er vergunning voor is wordt de mediatheek gesloopt. Die vergunning kan er spoedig komen aangezien al het asbest in 2012 was verwijderd. De brandweer heeft dit al bevestigd.

De leerlingmiddag die het PCC Fabritius gepland had op 13 februari wordt verplaatst naar 27 februari 14:30 uur en zal gewoon in de school plaatsvinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl