HALstad Centraal

De politie heeft een 18-jarige Alkmaarder en een 16-jarige jongen uit Heiloo aangehouden in verband met de gewapende en gewelddadige woningoverval met gijzeling, die dinsdag vroeg plaatsvond in Heiloo. Dit meldt het NHD. Eén van de drie slachtoffers, de 28-jarige bewoner, raakte lichtgewond. De politie zoekt nog twee andere verdachten.

Dinsdag 05:00 uur vielen vier overvallers een huis aan de Lijsterbes in Heiloo binnen, door een deurslot met een pasje open te flipperen. De bewoner en zijn logees, een 20-jarige jongeman en een 19-jarig meisje, lagen toen te slapen. De bewoner vertelt het NHD hoe hij wakker werd met een mes op de keel en twee pistolen tegen zijn hoofd. Hij raakte lichtgewond toen hij het mes wilde wegduwen.

De bewoner en zijn twee logees werden anderhalf uur lang vastgebonden gehouden, terwijl het huis overhoop werd gehaald. De overvallers gingen er uiteindelijk te voet vandoor met geld, sieraden, mobiele telefoons en apparatuur. Ze werden die ochtend niet meer door de politie gevonden.

De vier overvallers waren donker gekleed en hadden hun gelaat bedekt. Voor zijn gevoel kende de bewoners hen niet. Bij de politie hebben zich na een oproep diverse getuigen gemeld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl