HALstad Centraal

Het college van Langedijk reageerde dinsdagavond positief over het plan om de oude EP: Jack Stet winkel aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude om te bouwen tot woongebouw. Wel is een vereiste dat er voor voldoende parkeergelegenheid wordt gezorgd. Eenzelfde verzoek voor het Flexpool kantoorgebouw aan de Statedijk 1 haalde het echter niet.

De oude elektrowinkel aan de Dorpsstraat 435 staat alweer eventjes leeg, vermoedelijk omdat het om een groot winkeloppervlak gaat. De bedoeling is volgens het NHD dat er aan de noordzijde een extra woonlaag met plat dak op het pand wordt gebouwd, zodat er ruimte is voor 14 tot 18 kleine woningen. Gedacht wordt aan kamers of studio's en op de begane grond een aantal met inrichting voor mensen met een beperking. Het college wil dat de buurt wordt betrokken bij het maken van het parkeerplan.

Het Flexpool gebouw aan de Statedijk 1 is gelegen op Zuiderdel. Het college wil geen woningen zo dichtbij een tankstation met LPG-opslag en daarnaast voorziet het op termijn irritatie tussen bewoners en de ondernemers om hen heen. (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl