Streekstad Centraal

In Langedijk stonden begin vorig jaar 70 woningen leeg, dat is 0,4 procent van het totale aantal. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het percentage is bijzonder laag; er waren slechts zes gemeenten met minder leegstand, waaronder Heerhugowaard. Tien huizen in Langedijk stonden langer dan een jaar administratief leeg. Het betreft woonruimten met eigen toegang vanaf de openbare weg, inclusief flatwoningen en studentenhuizen.

In tijden dat er grote woningnood heerst, lijkt het vreemd dat in Nederland zo'n 90.000 woningen leeg stonden, maar CBS-woordvoerder Frank Notten laat RTL Nieuws weten dat dit er juist weinig zijn. Het Planbureau voor de Leefomgeving stelt dat een gezonde woningmarkt 2 procent leegstand heeft. Dan is er doorstroming. En dikwijls wordt een woning onder handen genomen voordat de nieuwe bewoners intrekken. Woningen die langer dan een jaar leeg zijn staan doorgaans in gebieden met leegloop en / of ze zijn duur.

Langedijk zat met 0,4 procent dus ver onder wat als "gezond" wordt beschouwd. Heerhugowaard zat daar met 0,3 procent nog verder onder.  Alkmaar kwam op 0,5 procent uit.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl