Streekstad Centraal

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari wordt het 10e Hielander Whisky Festival gehouden in de Grote Kerk van Alkmaar. Tijdens deze jubileumeditie presteren whiskyleveranciers op zo’n 3.000 m2 hun producten, zijn er Schotse lekkernijen van Hielander, een speciale masterclass 'Battle of the Giants'  en meer. Let op: de zaterdag is uitverkocht! Voorafgaand is er op 6 februari een muzikale proeverij met The Arthur Troop Pipes and Drums in De Vest.

Leveranciers vertellen met passie over hun whisky’s en hoe ze zijn gemaakt. Er zijn weer masterclasses, maar dit jaar in een bijzondere opzet: elke dag is één masterclass, waarin zes grote Brand Ambassadors het tegen elkaar opnemen. Verder is er de 't Praethuys proefwedstrijd, Whisky Science, live muziek, 'Finding Wullie', en geeft de Ben Nevis Whisky Club een rondleiding langs verschillende whisky's en hun makers. Voor deze tiende editie is er weer een speciale botteling in beperkte oplage.

De muzikale proeverij op 6 februari is van 20:00 tot 23:00 uur en kost 20 euro. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via dit emailadres kunnen ook de rondleiding en blind-proeven worden gereserveerd

Het Hielander Whisky Festival vindt op beide dagen plaats van 19.00 tot 23.00 uur en op zaterdag ook tussen 13.00 tot 17.00 uur. Entree kost 35 euro, inclusief proefglas, smaakwijzer en het proeven van de gangbare whisky's. Bijzondere whisky's kosten extra. Betaling ter plekke kan alleen contant geld.  Bij negen tickets is de tiende gratis.

Meer informatie op hielanderwhiskyfestival.nl en  grotekerk-alkmaar.nl

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl