Streekstad Centraal

Gemeente Heerhugowaard gaat het asfalt op de ovatonde van de Westtangent over de N242 laten opruwen. Vorige week bleek uit tests dat de recent gereinigde bocht voldoet aan de eisen, maar deze week gebeurde er weer een ongeluk in de bocht naar de Westtangent. Dinsdag 4 februari wordt niet alleen die bocht 'gebouchardeerd', maar de gehele ovatonde.

Op 14 januari vonden drie keer op één dag eenzijdige ongevallen plaats in de bocht vanaf de N242. 's Ochtends botste een bedrijfsbus hard tegen de vangrail en kwam een scooterrijder samen met zijn achterop zittende zoon ten val. 's Avonds kwam een auto achterstevoren tegen de vangrail terecht.

Het is mogelijk dat ongevallen in de bocht vanaf de N242 soms te wijten zijn aan een te hoge snelheid, maar na het tweede ongeluk op 14 januari ontstond het vermoeden dat er olie op de weg lag. Op 15 januari werd de bocht afgezet en op 16 januari grondig gereinigd. Ook werd een adviessnelheid gegeven. Vorige week is de bocht onderzocht en bleek deze stroef genoeg te zijn. Maar nadat er opnieuw een eenzijdig ongeval met een auto plaatsvond besloot de gemeente om het asfalt alsnog ruwer te laten maken, en dan maar meteen op de hele ovotonde.

Tijdens de werkzaamheden blijft de Westtangent bereikbaar. (foto: Inter Visual Studio / Martin van Leeuwen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl