Streekstad Centraal

Voor zanger/gitarist Dick Hauser is de kerk van Grootschermer niet onbekend. Hauser is inwoner van het dorp en vindt het een eer om samen met Stephan Jankowksi en Pieter Jan Cramer op te treden in het Podium onder de Toren. Zaterdag 8 februari wil het drietal een bijzondere avond creëren met hun theaterconcert 'Rich & Poor'.

Dick Hauser stond sinds zijn 15e op het podium. Via de soul van zijn eerste band Side by Side, naar het ontstaan van bekende en bijzondere groepen als Hauser Orkater en De Horde. Na een pauze kwam hij een aantal jaren geleden terug. Meestergitarist Stephan Jankowski is onder andere bekend van Rosa King en toetsenist Pieter Jan Cramer maakte furore bij Jeroen Zijlstra.

De muziek van Hauser & Co is broeierig, bluesy en swampy. Binnen het hechte samenspel is er veel ruimte voor de virtuositeit van Jankowski en Cramer. Het drietal speelt onder andere werk van J.J. Cale en Ry Cooder, de veelzijdige gitarist die wellicht het meest bekend van zijn uitstapje naar Latin-muziek met Buena Vista Social Club.

Houser & Co begint om 20:15 uur. Kaarten kosten 16,50 euro en voor leden 14,50 euro. Bestellen kan via podiumonderdetoren.nl. Op de site staat ook een YT-video van Hauser en Jankowski.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl