Streekstad Centraal

Pogingen van Leefbaar Alkmaar om de papieren parkeerkaart voor bezoekers alsnog voort te laten bestaan zijn opnieuw gestrand in de gemeenteraad. De fractie had met steun van OPA, SPA en de PvdD de inmiddels derde motie ingediend voor het behoud, maar verder kwam alleen BAS aan boord. Alle andere partijen houden vast aan de deadline in juni.

Leefbaar Alkmaar ziet voorlopig nog geen heil in het digitale systeem Parkstart, wat betreft de bezoekerskaart. Er zijn volgens de fractie teveel problemen mee. Verder vindt LA dat mensen die geen computer hebben of er niet handig mee zijn benadeeld worden, en dat de maatwerkregeling omslachtig is en ook onbekend.

"Het is nog effies te vroeg", vindt LA-fractievoorzitter Maya Bolte. "Dat kan misschien over een paar jaar, en dan moet de dan zittende raad zich er maar over buigen". LA zag ook graag dat de papieren bezoekerskaart beschikbaar komt in wijken waar tijdelijk belanghebbend geparkeerd wordt.

Ben Bijl van BAS haalde aan dat er nog een vierde, meer beperkte motie aankomt van het CDA. (foto: Pixabay / Hans Braxmeier)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl