Streekstad Centraal

Vrouwtje van Zweeden nam op haar meest recente reis naar vluchtelingenprojecten in Griekenland fotografe Renske Totté mee. Ze bezochten projecten en kampen bij Athene, Samos en Lesbos, en de humanitaire crisis die er ontstaan met eigen ogen. Vanaf vrijdag 31 januari is Renske's foto-expositie 'Onze Wereld' over de situatie te zien in het Het Nieuwe Warenhuis te Alkmaar.

Dagelijks arriveren nog boten met vluchtelingen uit Syrië, Irak, Afghanistan, Iran, Congo en ook andere landen. Het gevolg is dat mensen vaak jaren onder erbarmelijke omstandigheden in kampen verblijven. Iets waar de overheden niet graag publiciteit over hebben en het publiek nog maar weinig interesse in lijken te hebben, maar Van Zweeden onder de aandacht wil blijven brengen.

“Met de foto’s van Renske hoop ik mensen te informeren en te confronteren met de werkelijkheid, we mogen de vluchtelingen niet zo behandelen en vooral niet vergeten. Misschien zijn over tien jaar de rollen omgedraaid, dan zou jij ook willen dat er iemand was die je zag en je menswaardig behandelde.”

De expositie wordt vrijdag 31 januari om 17:00 uur feestelijk geopend en is daarna heel februari nog te bewonderen in de etalages van Het Nieuwe Warenhuis, oftewel de oude V&D. (foto: Renske Totté)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl