HALstad Centraal

Weer of geen weer, zo'n 136 Heerhugowaarders gaan volgende week met de collectebus langs de deuren voor mensen met een hersenaandoening. Een aantal daarvan doet dat al minimaal tien jaar, sommigen zelfs zestien jaar. Zij werden vrijdag in het zonnetje gezet door de Hersenstichting en wethouder voor welzijn, Annette Valent. Het aanwezige meisje draait nog niet zó lang mee, maar zij helpt haar oma goed met de collectebussen.

Valent bedankte de harde kern voor hun inzet, waarmee zij vorig jaar met alle andere collectanten samen maar liefst 10.000 euro ophaalden. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar hersenaandoeningen, voorlichting en het verbeteren van de zorg.

Eén van de meest voorkomende en ingrijpende hersenaandoeningen is dementie. Valent benoemde dan ook het streven van Heerhugowaard om een dementievriendelijke gemeente te worden. "Als winkelpersoneel bijvoorbeeld dementie herkent, kunnen mensen met dementie zich hier beter thuis voelen."

Van 27 januari tot en met 1 februari gaan zo'n 136 collectanten langs de deuren in Heerhugowaard, tijdens de landelijke collecteweek. Tegenwoordig kun je ook een bijdrage doen door de QR-code op de collectebus te gebruiken, of door HS1 te sms'en naar 4333 voor een bedrag van 1 euro. (foto: Facebook / gemeente Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl