Streekstad Centraal

In 2019 kwam er iets meer beweging in de Langedijker woningmarkt. Het aantal verkochte huizen steeg van 60 in 2018 naar 69. Toch ging de gemiddelde verkoopprijs hard omhoog: van 327.200 euro naar 354.700 euro. Dit blijkt uit een analyse van Leygraaf Makelaars.

Er zijn meer aanwijzingen dat er nog altijd veel krapte is op de woningmarkt: net als in 2018 werd er voor gemiddeld 0,9 procent onder de vraagprijs verkocht. Opmerkelijk is dat alle verkochte woningen openbaar te koop stonden, terwijl in buurgemeenten Alkmaar en Heerhugowaard krap de helft al onderhands werd verkocht.

In regio Alkmaar was de woningkrapte het grootst wat betreft tussenwoningen. De krapte-indicator was 1,3. Dit betekent dat er doorgaans slechts één tussenwoning te koop stond, soms meer. Wat betreft hoekwoningen en appartementen onder 80 m2 was het niet veel beter. Hiervoor gold een krapte-indicator van 1,5.

Drukkende factoren voor de nieuwbouw waren de perikelen rond de stikstof- en pfas-normen, maar die zijn nu deels verholpen. De stikstofwet is verduidelijkt en de normen voor potentieel schadelijke pfas-stoffen is verruimd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl