Streekstad Centraal

Zondag 9 februari bespreekt sociaal geograaf drs. Gerhard Akkerman de Europese Green Deal in bibliotheek Alkmaar centrum. Hij vertelt over wat de EU wil doen in de aanpak van klimaatverandering, over maatregelen die zelf genomen kunnen worden en welke de regeringen moeten nemen. Akkerman licht daarbij de veiligheidsaspecten van klimaat en duurzaamheid toe.

Het streven van de EU is om in 2050 het eerste "klimaatneutrale" continent te worden. Hiervoor heeft de Europese Commissie de Europese Green Deal gepresenteerd; een ambitieus pakket aan maatregelen dat bewoners en bedrijven in staat moet stellen te profiteren van een duurzame groene transitie. Maatregelen zijn bijvoorbeeld het drastisch verlagen van emissies, investeren in geavanceerd onderzoek en innovatie en natuurbehoud.

Er is altijd wel kritiek op Europese samenwerkingsverbanden, maar de vraag is of dat altijd terecht is. Onbekend maakt duidelijk onbemind. Daarom zijn er in de Alkmaarse bieb van 9 februari tot en met 25 oktober zeven zondagmiddagen rondom prikkelende Europese onderwerpen. Denk aan Brexist, Europese verkiezingen, migratie en het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie. De sprekers zijn ervaren experts en scheiden feiten van fabels. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en discussie.

De lezing duurt van 13:30 tot 15:30 uur en toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dat kan op bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl