Streekstad Centraal

Ook de komende jaren kunnen mensen met mantelzorg terecht in het Alkmaarse Respijthuis, zodat hun mantelzorgers even van een welverdiende time-out kunnen genieten. Onder de vleugels van De Zorgcirkel zijn onzekerheden over de toekomst verleden tijd. Bovendien kunnen zo meer mantelzorgers een steuntje in de rug krijgen.

Na tien jaar intensieve samenwerking besluit het Respijthuis zich bij De Zorgcirkel te voegen. Zorgmanager Petra Oxfoort: “We zijn een pionier op het gebied van mantelzorgondersteuning, maar een te kleine speler om onze continuïteit zeker te stellen. Daarvoor moesten we ons onder een grotere organisatie scharen. We maakten al volop gebruik van de thuiszorg van De Zorgcirkel, dus toen zij interesse toonde, was iedereen direct enthousiast. Zo kunnen we ons streven om mantelzorgers te ontlasten blijven voortzetten.”

“Veel mantelzorgers benaderen ons wanneer zij zorgeloos op vakantie willen, rust nodig hebben of bijvoorbeeld een operatie moeten ondergaan. Zij weten dat wij goed voor hun geliefden zorgen en kunnen dan even bijkomen”, wijdt Petra uit. “En daarnaast is het ook voor onze gast een soort vakantie. Hij of zij is er ook even uit en komt met mooie verhalen terug. Meestal boekt men bij terugkomst gelijk weer! Dankzij De Zorgcirkel kunnen we de reserveringen voor dit nieuwe jaar allemaal door laten gaan én uitbreiden.”

De overname van het Respijthuis sluit naadloos aan op de visie en koers van De Zorgcirkel. Regiodirecteur Wilma Bus: "Binnen De Zorgcirkel bieden wij ouderen steeds meer diensten aan huis aan, zodat zij zo comfortabel mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Wel kan het langer zelfstandig blijven wonen een groter, constant, beroep doen op de mantelzorgers. Het Respijthuis biedt mogelijkheden om hen tijdelijk te ontlasten en dat bieden we hen graag aan.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl