Streekstad Centraal

Maandag is het Gouden Kans project van start gegaan in Alkmaar. De allereerste groep jongeren volgt een half jaar 'Maatschappelijke Diensttijd', waarin ze trainingen en workshops volgen om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Met een feestelijk tintje werden de zestien verwelkomd door Ben Tap, directeur van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord.

Tijdens hun diensttijd werken deelnemers aan nieuwe projecten met een duurzaam of sociaal thema bij mooie organisaties die midden in de samenleving staan, zoals het Alkmaarse leerwerkrestaurant Stoer en Hart op Groen uit Sint Pancras.

Ben Tap complimenteerde de pionierende groep voor het grijpen van de kans  om hun competenties en talenten te ontwikkelen. "Het ontdekken van je skills is nog belangrijker dan diploma’s voor de toekomst. Meedoen aan dit Gouden Kans project betekent een mooie ervaring, maar ook een goede vermelding op je CV. Jullie zullen er profijt van hebben. Veel succes."

De jongeren in het Gouden Kans project hebben zeer diverse scholing, van VMBO tot WO, maar allemaal willen ze een duidelijke richting inslaan voor de toekomst. Dat begint in de eerste week met onderlinge kennismaking middels spellen, ontsnappen uit een escaperoom en met elkaar koken en eten. Ook stellen aangesloten maatschappelijke organisaties zich voor en pitchen hun opdracht. Vervolgens worden matches tussen de opdrachten en de jongeren gemaakt.

De opdracht van Stoer is het bedenken van manieren om treinreizigers en mensen bij omliggende bedrijven aan te trekken. Hart op Groen helpt scholen en instellingen om zich te ontwikkelen tot organisaties met een Groen Hart. De organisatie heeft een nieuwe Groentekar en wil die inzetten om meer circulaire bedrijfsvoering in het bedrijfsleven te stimuleren.

Het Gouden Kans project loopt tot 1 oktober 2021. Op 5 februari start de tweede van totaal acht groepen in Den Helder. Meer informatie en aanmelden op goudenkansproject.nl. Ook worden nog meer organisaties zoals Stoer en Hart op Groen gezocht.

Het hele project wordt gecoördineerd door RPAnhn en de uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Parlan en Calibris. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl