Streekstad Centraal

Al vanaf de opening van zwembad Waardergolf worden er lessen Fifty Fit voor ouderen aangeboden. Fifty Fit is bewegen in 31 graden warm water voor 50-plussers en achteraf wordt er een kopje koffie aangeboden, zodat iedereen nog even gezellig kan bijpraten. Dat het idee zo'n succes zou worden had niemand bij aanvang verwacht. Wethouder Annet Valent hoorde van het langlopende succes en bracht maandag een bezoekje.

“Bewegen in water, ieder op zijn eigen niveau, zorgt ervoor dat lichaam en geest fit blijven. We kijken naar wat iemand kan en in het warme water is dat gewoon veel meer dan op de kant", legt Henk Blok, directeur van Heerhugowaard Sport N.V. uit. En dat sloeg dus aan. Wekelijks volgen tussen 250 en 275 ouderen de half uur durende Fifty Fit lessen en de leeftijd loopt uiteen van 55 tot rond de 90 jaar.

"De oefeningen in het 1,30m diepe water zijn afgestemd op het dagelijks bewegen, zoals aan- en uitkleden, en op het vasthouden of verbeteren van de algemene mobiliteit", vervolgt Blok. "Het is vooral leuk om het samen met anderen te doen. Het werkt als een positieve stok achter de deur om te gaan, ook als je eigenlijk niet zo veel zin hebt. Je weet, dat als je niet gaat je wordt gemist. Daarbij komt dat je zelf de gezelligheid en het bewegen ook mist."

Alle instructeurs zijn professionals die het bewegen voor iedereen goed aanbieden. Maar ze doen een stapje meer dan alleen dat. Gewoon een luisterend oor bieden doet soms wonderen. En dan is er nog het gezellig nazitten met elkaar met het kopje koffie dat is inbegrepen.

Elke maandag en vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur en donderdag tussen 13:00 en 15:00 uur is er in recreatiebad vrij zwemmen voor 50-plussers. De Fifty Fit lessen worden tussentijds op elk hele uur aangeboden. (foto: Richard Rood)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl