Streekstad Centraal

De dakloze Ralf S. is ook tijdens zijn hoger beroep schuldig verklaard van poging tot doodslag op de rolstoelgebonden vrouw waar hij bij mocht inwonen. Omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar wordt geacht, krijgt de 55-jarige S. tien maanden celstraf en TBS met voorwaarden, waaronder klinische opname. Het Amsterdamse gerechtshof achtte bewezen dat hij de Alkmaarse vrouw op 17 januari 2017 in de rug had gestoken met een keukenmes. Het slachtoffer overleefde de aanval ternauwernood.

De vrouw had haar gast als dader aangewezen en verteld over ruzie die eindigde in de steekpartij. Ralf S. hield echter vol dat een andere persoon de dader was. Het gerechtshof vond dit ongeloofwaardig. Zo waren er geen sporen van een derde persoon en ging het slachtoffer in haar rolstoel naar bekenden op een andere verdieping voor hulp, terwijl S. thuis was en deze had kunnen bieden.

Bij aankomst troffen agenten een tafereel als in een horrorfilm. Ze zagen bloed in de lift en vervolgens een spoor van bloedspetters over de galerijen met de woningen van het slachtoffer en haar vrienden. De vrouw zat bebloed in haar rolstoel op de galerij, Ralf S. werd naakt op bed gevonden. Hij sprak met dubbele tong, walmde van de drank en bleek wankel.

S. krijgt naast celstraf en verplichte behandeling dan ook een verbod op drugs- en alcoholgebruik. (foto: Wikimedia)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl