Streekstad Centraal

De gemeente organiseert op maandag 3 en woensdag 5 februari avonden voor inwoners om mee te denken over duurzame energiewinning in Langedijk. De meedenkavonden worden gehouden in De Binding en beginnen om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

Volgens het Klimaatakkoord moet Nederland overstappen op duurzame energie en werken aan betere isolatie van huizen en bedrijfspanden. Om alle energie duurzaam op te wekken zijn er meer zonneparken en windmolens nodig. De vraag is waar deze te plaatsen. Dat wordt nu binnen alle gemeenten uitgezocht. Vanuit de Regionale Energiestrategie (RES) zijn er ideeën over bouwstenen, ofwel soorten van geschikte locaties. Voorbeelden van bouwstenen zijn ‘wind langs infrastructuur’ of ‘zonnepanelen op grote daken’.

Tijdens de meedenkavonden geeft Energieregio Noord-Holland Noord een presentatie over de mogelijkheden. Daarna nemen de aanwezigen plaats aan gesprekstafels om ideeën en denkrichtingen te overwegen.

Aanmelden voor een van de avonden is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van naam, woonplaats en eventueel bedrijf of organisatie. Onder verloot gemeente Langedijk vier warmtescans, die laten zien of de eigen woning goed geïsoleerd is en wat er mogelijk is voor verbetering.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl