Streekstad Centraal

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen daalde in december met 2,5 procent binnen regio Noord-Holland Noord. Alkmaar en Heerhugowaard staken hier ruim bovenuit met het afnames van 4,4 en 4,5 procent. Langedijk bleef achter met een bescheiden 0,4 procent. Het landelijk gemiddelde was 1,9 procent.

In Alkmaar daalde het aantal WW'er van 1.407 naar 1.345. Heerhugowaard kwam in december met 30 uitkeringen minder uit op 660. Tijdens de jaarwisseling had respectievelijk 2,3 en 2,1 procent van de beroepsbevolking deels of geheel een WW-uitkering. In Langedijk hebben 263 inwoners een WW-uitkering, dat is slechts 1,7 procent van beroepsbevolking.

De afname van het aantal WW'ers gebeurde over vrijwel het gehele arbeidsspectrum. Uit de toon vielen alleen uitzendwerk en de horeca & catering; hier waren juist stijgingen van respectievelijk  5,9 en 6,7 procent vanwege seizoensinvloeden.

Uit eerder onderzoek van het UWV bleek dat bijna 70 procent nog geen maand nadat de WW-uitkering verliep weer aan de slag is. Dat wil niet zeggen dat de rest in de bijstand belandt. Een deel was ziek geworden, of mocht met pensioen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl