HALstad Centraal

Donderdag is ingebroken en brand gesticht in het leegstaande Dintra-pand aan de Kooimeerlaan in Alkmaar. De brand werd bij toeval ontdekt door George Schouten, mede-eigenaar van Vastesteen, de ontwikkelaar die het gebouw tot wooncomplex wil ombouwen. De brandweer moest eraan te pas komen, omdat de brand al dusdanig groot was dat hij het zelf niet meer kon blussen. Schouten heeft aangifte gedaan bij de politie.

"Het pand staat nu ongeveer een half jaar leeg maar ondanks hekken is twee keer ingebroken. En nu dan ook brandstichting. Midden in een woonwijk! Het is dat ik er toevallig was, anders was het hele gebouw misschien afgefikt", zegt Schouten boos. Boos ook omdat de verbouwing waarschijnlijk al gaande had kunnen zijn, ware het niet dat een groepje omwonenden tegenwerkt.

Via een kortere "kruimelgevalprocedure" kreeg Vastesteen vergunning voor de renovatie, maar een groepje omwonenden kwam in verweer. "Eigenlijk verpesten ze het voor iedereen. Het zijn de notoire bezwaarmakers." Deze bewoners willen geen woningbouw en vrezen voor extra (parkeer)drukte. Nu moet mogelijk de standaard procedure doorlopen worden.

Schouten maakt zich druk over de vertragingen. "Het wordt er een zooitje. Het gebouw verloedert. Het heeft een aanzuigende werking op raddraaiers. Er wordt ingebroken en nu ook nog eens brand gesticht". Ook in de buurt groeit volgens hem de onvrede. De ontwikkelaar sprak er een aantal bewoners die kwamen kijken wat er allemaal aan de hand was bij het gebouw.

Er was ook nog bezwaar van een bewoner tegen de vergunning om gedurende twee jaar een zendmast naast het pand te zetten ter tijdelijke vervanging van de huidige vijf masten op het gebouw. Nadat er een extra woonlaag op is gebouwd, komt er één enkele mast voor terug.

"De gemeente wil graag transformeren, maar dan moet het wel overgaan tot actie", sluit de onderhand ongeduldige Schouten af.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl