Streekstad Centraal

Vanaf maandag 20 januari tot en vrijdag 24 januari wordt bij de hoofdvestiging van Stichting Babyspullen in Heerhugowaard een actieweek gehouden. De stichting verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van, die via hulpverleningsinstanties worden gegeven aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. De organisatie kan altijd nog babyspullen gebruiken en ook helpende handjes bij het sorteren en maken van de pakketten.

"In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes", aldus oprichtster Marjolijn Hermus. “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.” In 2018 zijn 5.071 pakketten door het hele land verspreid en vorig jaar 5.100 stuks.

De actie is telkens van 9:00 tot 12:00 uur, maar maandag eveneens van 12:30 tot 15:00 uur en op dinsdag en donderdag ook nog eens van 19:15 tot 22:00 uur. Het adres is Nijverheidsplein 2F. Totaal rond 250 mensen zijn vrijwillig verbonden aan de stichting, maar een beetje extra hulp is altijd erg welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer op stichtingbabyspullen.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl