Streekstad Centraal

Tuincentrum Overvecht langs de Kruissloot in Sint Pancras heeft Opheffingsuitverkoop. Volgens het NHD sluit het centrum half januari. Er is meerdere jaren gestreden om de locatie. Namens een supermarktketen wilde projectontwikkelaar Reggestede er twee winkelgebouwen neerzetten, maar gemeente Langedijk zit er nu liever huizen verrijzen. Ook andere supermarktketens in de omgeving zaten niet op meer concurrentie te wachten.

Reggestede vroeg in 2016 om een bestemmingswijziging zodat er winkels gebouwd mochten worden, maar gemeente Langedijk hield vast aan de bestemming 'Detailhandel' met specifiek 'Tuincentrum' en wees uiteindelijk het verzoek af in februari 2018. De projectontwikkelaar stapte naar de bestuursrechter, die in december 2018 oordeelde dat het specifieke doel de bredere bestemming niet uitsloot.

Gemeente Langedijk, Deka Supermarkten en Winkelcentrum De Mare gingen in beroep. In februari 2019 werd het beroep van de gemeente gegrond verklaard door de Raad van State op grond van het woordje "uitsluitend" (een tuincentrum) op twee plekken in het bestemmingsplan. Deka en De Mare wonnen daarmee ook, ondanks dat ze eigen aanverwante beroepen verloren.

Toch gaat het Tuincentrum Overvecht dicht. Inmiddels wil de gemeente woningen op het perceel neerzetten. Saillant detail is dat het bestemmingsplan daarvoor dus ook zal moeten worden aangepast. Maar de kansen op omzetting naar een woonfunctie stond al wel in het plan vastgelegd.

Voor de vaste bewoners, twee poezen, is volgens het NHD onderdak geregeld. (foto: Bing)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl