HALstad Centraal

De nacht van oud en nieuw is in Heerhugowaard zonder grote incidenten verlopen. Dit laat burgemeester Bert Blase via Twitter weten. Hij bedankt in zijn bericht meteen de hulpdiensten en medewerkers van de gemeente voor hun alertheid en optreden. "Hulde en goed en gezond 2020!"

In de hele Veiligheidsregio Noord-Holland Noord was er meer dan genoeg te doen voor de hulpdiensten, maar vergeleken met vorig jaar viel het qua aantallen heel erg mee. De brandweer reed naar 103 kleine en ook een aantal grote branden, tegenover totaal 147 vorig jaar. Ambulances werden 145 keer opgeroepen. Ze rukten 16 keer gezamenlijk uit. De meeste meldingen in de regio kwamen tussen middernacht en 04:00 uur binnen.

In buurgemeente Alkmaar waren de meeste brandmeldingen van de regio: totaal 24. Zo moest rond 22:30 uur een flat aan de Amalia van Solmsstraat deels ontruimd worden vanwege brand in een garagebox. Alkmaarse hulpdiensten werden regelmatig bestookt met vuurwerk, onder andere bij een autobrand aan de Melis Stokelaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl