Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Het is een flinke klus, flink doorwerken en stevig aanpoten. Maar geen van de oliebollenbakkers zou de eindejaarsverkoop willen missen. Dinsdagochtend stonden ze al vroeg achter het vet of gingen ze de hele nacht door om er voor te zorgen dat ze ook de allereerste klanten konden bedienen met lekkere verse oliebollen.

"Ik denk dat er wel 100.000 bollen of meer doorheen gaan vandaag" vertelt Isa Pistone in Alkmaar aan HALStad Centraal. Gevraagd naar het geheim van de lekkere bollen moet ze lachen maar is ze ook heel duidelijk: "Dat geheim blijft natuurlijk een geheim hè!" Sommige mensen bakken het liefste zelf, maar overal in de regio doen de kramen goede zaken.

"Ik heb de opdracht gekregen oliebollen te halen, maar je ziet, ik ben niet de enige", 'klaagt' een klant die in Heerhugowaard met een lange rij geconfronteerd wordt. "Meestal bakken we inderdaad zelf, maar nu halen we hier. We hebben een paar weken terug een test gedaan en het is fantastisch", laat een tevreden klant in Langedijk weten. Over één ding is eigenlijk iedereen het wel eens gevraagd naar de ideale oliebol: "hij moet niet zo vet zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl