Streekstad Centraal

OPA heeft loco-burgemeester en wethouder Pieter Dijkman vragen gesteld over inspraakprocedures rond veranderingen in de omgeving. Het NHD kopte zaterdag met "Het jaar van het loze bezwaar in Alkmaar", omdat de gemeente haar inwoners veel te weinig inzicht zou hebben geboden en "vrijwel altijd" zes weken extra de tijd zou nemen voor behandeling van bezwaarschriften, of zelfs nog eens zes weken extra.

Aankondigingen van veranderingen en ook bezwaren hierop worden online gemeld. Daarmee houdt gemeente Alkmaar zich aan de regels, maar dan moeten inwoners en ondernemers dus de berichten dus actief volgen om op de hoogte te blijven. Met name tijdens het EK Wielrennen zorgde dat voor verrassingen bij boeren en winkeliers. En in zeker twee gevallen ontdekten inwoners pas richting het eind van de bezwaarperiode dat er mogelijk ongewenste bouwplannen waren. Zo stond een zendmast gepland aan de Kooimeerlaan en een hoog appartementencomplex aan de Koelmalaan.

Net als een aantal inwoners en ondernemers, vindt OPA het niet te doen om telkens zelf te controleren over er aankondigingen zijn van bouwplannen en dergelijke. De fractie vraagt loco-burgemeester Dijkman dan ook of er mogelijkheden zijn om Alkmaarders op andere wijze op de hoogte te stellen.

Daarnaast wil OPA weten of de (loco-)burgemeester zichzelf inderdaad "vrijwel altijd" zes weken uitstel gunt voor behandeling van bezwaarschriften. De fractie vraagt naar het totaal aantal bezwaarschriften in 2019 en wat de reactietermijnen waren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl