Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Zondag 22 december bestaat De Groene Zwaan in De Rijp exact 50 jaar. Ter aankleding van het jubileumfeest op die dag werd een oproep gedaan voor oude foto's en dat leverde een bijzondere gift op: een oude film uit de jaren 80. Het stichtingsbestuur is heel blij, laat bestuurslid Peter van Hoogstraten aan mediapartner NH Nieuws weten. Het filmpje wordt zondag tijdens het jubileumfeest vertoond.

De voormalige Lutherse Kerk uit het begin van de 18e eeuw is sinds 1969, toen het gebouw als 'Paradiso van de polder' een nieuw leven kreeg, een unieke plek waar menig Rijper gedanst en gesjanst heeft.

"Het is uniek materiaal", vindt bestuurslid Peter van Hoogstraten van De Groene Zwaan. "Het laat zien dat in de afgelopen 50 jaar er niet veel veranderd is in de veelheid van activiteiten die we hier organiseren." Wel is het pand vorig jaar volledig gerenoveerd na vereende inspanningen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Het jubileumfeest start zondag om 16:00 uur en toegang is gratis. Er wordt stamppot geserveerd voor de liefhebber, maar aangezien er 50 porties zijn is reserveren nodig (als er nog plek is). Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl