Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Geen spreekuur of spoedoperatie voor drie artsen uit het Noordwest ziekenhuis, maar een 'vuurwerkles' voor groep 7 en 8 van basisschool Kardinaal de Jong in Alkmaar. "We willen graag jong beginnen, want juist preventie is zo belangrijk", vertelt oogarts Marije Baas aan mediapartner NH Nieuws.

"We proberen het voor deze leeftijd wel zo luchtig mogelijk te houden", gaat Baas verder. Heftige verwondingen of ongelukken worden dan ook achterwege gelaten in de lessen. Wel wordt de pieptoon afgespeeld, die je onophoudelijk hoort bij gehoorschade. Daar schrokken de kids wel van.

"Vooral groep 7 en 8 zijn relevant, want dat is ook de leeftijd dat ze vaak beginnen met vuurwerk afsteken." Grote vraag blijft natuurlijk of de kinderen ook echt iets doen met de tips van doktoren. "Ik ga wel vuurwerk afsteken, maar ik pas er wel mee op", vertelt de 13-jarige Abdi.

Het ziekenhuis deelde bij de ingang van de school vuurwerkbrillen en oordoppen uit aan iedereen die ze wilden hebben. "Het zijn speciale brillen van heel hard plastic, dus daar kan veel mee voorkomen worden, maar niet alles", aldus Baas.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl