Streekstad Centraal

Zaterdagnacht moest de politie van Alkmaar - Duinstreek "volop aan de bak", lieten agenten weten via sociale media. Het Alkmaarse Horeca Interventieteam van de politie kreeg te maken met meerdere wantoestanden, een week na het nieuws dat deze teams volgend jaar half zo groot zullen zijn vanwege personeelstekort. BAS maakt zich zorgen en stelt het college van B&W vragen.

Op het Waagplein moest er opgetreden worden bij opstootjes, vechtpartijen en openbare dronkenschap. Ook werd een glazen deur vernield. In Bergen was het nog erger. Daar was onder andere een steekpartij, liep een grapjas over een politieauto en werden twee agenten bespuugd. Recent waren er ook wel eens wantoestanden in Castricum, dat eveneens in het werkgebied van Politie Alkmaar - Duinstreek valt. Maar politie moet straks dus noodgedwongen de inzet beperken. De gemeente gaat meer verantwoording bij de horeca-bazen neerleggen.

BAS-fractieleider Willem Peters: "Sowieso baart de onderbezetting bij de politie in Alkmaar ons grote zorgen. Er komen steeds meer signalen, landelijk,
regionaal en in onze gemeente dat het niet goed gaat met de politie. Het blijkt dat er veel capabele politiemensen uitstromen terwijl de werkdruk niet minder wordt; sterker de werkdruk neem stevig toe.”

"Nu al heeft de politie de handen vol aan agressieve raddraaiers in Bergen, Castricum en Alkmaar. Keer op keer lezen we in de krant dat vooral in de zeer late uurtjes de zaken behoorlijk uit de hand kunnen lopen", vervolgt Peters. "Als dan wordt aangekondigd dat het HIT-team, dat speciaal is samengesteld om de orde te bewaren tijdens de nachtelijke uurtjes, wordt verkleind dan gaat er iets niet goed."

BAS stelt vragen over de zorgwekkende ontwikkelingen en stipt tevens aan dat de politiebonden met acties dreigen tegen de hoge werkdruk vanwege de tekorten. De lokale partij vreest stakingen tijdens grote evenementen, zoals risicowedstrijden van AZ, waardoor er een opeenstapeling van beperkingen ontstaat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl