HALstad Centraal

In het compleet in kerstsfeer ondergedompelde Vrij Zijn theater is vrijdag 20 december de première van 'het ultieme kerstsprookje'. Onder de artistieke leiding van Anderson Farah en regisseur Simon Brommer brengen de grote en kleine sterren van het theater het prachtige sprookje Pinokkio - geboren uit een Alkmaars hart' tot leven.

Het Disney-verhaal over Pinokkio, gebaseerd op 'De Avonturen van Pinokkio' van Carlo Collodi, kent iedereen wel. Halverwege de 19e eeuw creëert de arme houtbewerker Giupetto een pop en noemt deze Pinokkio. Als hij daarna een heldere ster ziet, wenst hij dat zijn pop een echte jongen wordt. De pop komt tot leven, maar blijft van hout, totdat hij bewezen heeft eerlijk, moedig en goedhartig te zijn. En als hij liegt, groeit zijn neus. Een goed persoon zijn blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn voor de naïeve Pinokkio.

Verweven in de show zit een liefdesverhaal met Alkmaarse oorsprong, verteld aan de hand van een brief die Giupetto vijftig jaar geleden kreeg. Hij was toen een jonge matroos, en op één van zijn zeereizen meerde hij aan in Alkmaar. Giupetto werd smoorverliefd op een mooi Alkmaars meisje. Bij het afscheid gaf ze hem een kus, en de bewuste brief - die Giupetto wel duizend keer zou lezen. Hoe deze verhaallijn loopt blijft echter nog even geheim.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. De première begint om 20:00 uur. De show draait tot en met 5 januari. Tickets gaan vanaf 14,50 euro en voor kinderen onder 13 jaar kosten ze 9,50 euro. Meer info en bestellen op www.vrijzijntheater.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl