HALstad Centraal

Een avondje televisiekijken veranderde dinsdag voor de familie Evers uit Sint Pancras in een scène uit een horrorfilm. Een jongeman gooide plotseling drie grote bakstenen door het woonkamerraam en probeerde daarna de woning binnen te komen.

Bianca Evers en haar vriend, haar dochter van 20 en haar vriend zitten op de bank in de woonkamer, de gordijnen zijn dicht. "Ineens hoorden we een keiharde knal en toen vloog er een baksteen door het raam. Daarna nog een en daarna nog een" Ze weten niet wat ze overkomt. "We begonnen te schreeuwen en te gillen." Bianca's vriend trekt het gordijn open en staat oog in oog met een jongeman met capuchon.

"Hij had al één been op het raamkozijn van de erker gezet en wilde duidelijk naar binnen komen." Klaarblijkelijk schrok hij want zijn ogen waren heel groot. Alsof hij onder de drugs zat. Het was zo eng." De man zette het op een lopen, de familie Evers geschokt achterlatend. "We belden meteen 112, maar je kan je hier op zoveel plekken verstoppen. Hij was allang gevlogen toen ze arriveerden."

De politie is op de hoogte, een woordvoerder laat weten mediapartner NH Nieuws weten: "Er is een digitaal buurtonderzoek gestart. Daarin vragen we omwonenden of ze iets gezien hebben die avond. Zij krijgen dan een mail van Burgernet. Hopelijk komen er tips binnen." Bianca is nog aan het bijkomen van de heftige gebeurtenis, die ze niet snel zal vergeten. "We zijn ons echt doodgeschrokken." De jongen had ook pepperspray bij zich en is dus op pad gegaan met drie bakstenen. "Ik hoop het dat het geen gerichte actie was, maar een of andere maffe junk."

De ravage in het huis was groot. "Er lag overal glas. De eerste nacht na de gebeurtenis hebben mijn vriend en ik eigenlijk de hele nacht op de bank gezeten, bang dat hij terug zou komen. Nu hebben we de boel dichtgetimmerd, maar ik wil er eigenlijk wel extra dik glas voor terug", vertelt Bianca.

Ze is kapster in Sint Pancras en heeft het verhaal al dertig keer verteld aan haar klanten. "Het is echt eng. Thuis was ons veilige plekje. Dat hoort ook zo te zijn. We zaten gewoon met zijn vieren in de kamer. Het idee dat er dan zomaar iemand binnenkomt. Het was zo bizar. Een horrorfilm. Een slechte horrorfilm en ik blijf de beelden voor me zien." (foto: NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl