Streekstad Centraal

Met nog anderhalve wedstrijd in de eerste seizoenshelft te gaan leken de Alkmaarse rugbymannen dan eindelijk hun eerste wedstrijd te gaan winnen. In Leiden stonden ze tijdens de rust met 5-15 voor, maar thuisploeg DIOK Bambino's 3 ging erop en erover en sloot af met 20-15. Schrale troost was een bonus competitiepuntje voor verlies met hooguit 5 punten.

Alkmaar ging flitsend uit de startblokken. Bij de eerste de beste aanval kon nieuwkomer Fotuatamai Latu uit Tonga een try in de hoek van het veld scoren voor 0-5. Daardoor moest de bonustrap op de palen uit een lastige hoek genomen worden en Pieter van Duijn kreeg de bal er niet tussen voor de twee extra punten. DIOK kreeg een strafschop, maar verzilverde deze niet. Sowieso hadden alle kickers hun dag niet; geen bal kwam tussen de palen.

Halverwege de eerste helft brak center Sven Bloem door en rondde af met een try voor 0-10 en toen voorwaartse Marschiano Bruns dat ook lukte stond Alkmaar op een riante 0-15 voorsprong. Voor de rust haalde Beau van Diemen van DIOK daar 5 punten vanaf tijdens een goede serie aanvallen.

Na de spelhervatting was Beau van Diemen de plaag van de Alkmaarders. Na een doorbraak en lange sprint zette hij de stand op 10-15 en terwijl de bezoekers licht nerveus werden wist hij dat kunststukje nog twee maal voor elkaar te krijgen. De eindstand werd dan ook 20-15.

Met tien keer verlies in evenzoveel wedstrijden moet Alkmaar RUFC 1 het stellen met vier bij elkaar geschraapte bonus competitiepunten en een laatste plaats in de 2e Klasse Noord. Het combi-damesteam Foeste Moiden heeft het eveneens moeilijk. De laatste wedstrijd in de 1e Fase van de 2e Klasse Dames werd met een klein verlies afgesloten, waardoor net als vorig jaar degradatie dreigt. Toen bleven de Moiden tijdens de 2e Fase echter netjes bovenin de degradatiepoule.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl