Streekstad Centraal

Het aantal rijstroken op de N9 tussen Den Helder en Alkmaar moet verdubbeld worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarvoor pleit regeringspartij CDA. In de laatste twaalf maanden vonden er op deze weg 18 incidenten plaats, waarvan één met dodelijke afloop. Dikwijls is de oorzaak een verboden inhaalmanoeuvre. "Terecht dat Veilig Verkeer Nederland hierover al langer aan de bel trekt", zei CDA-Kamerlid Postma volgens de Telegraaf.

Het aantal verkeersongelukken neemt de laatste jaren weer toe, met name op N-wegen. Maandag is er een Tweede Kamerdebat over de door infrastructuur-minister Cora van Nieuwenhuizen voorgenomen miljoeneninvesteringen in het Nederlandse wegennet, ter verbetering van de doorstroming en veiligheid. Ook investeringen in het openbaar vervoer komen aan bod.

PVV-Kamerlid Roy van Aalst vindt de investeringen een ’fooi’ en hekelt de door de stikstofperikelen uitgestelde wegenprojecten. GroenLinks Kamerlid Suzanne Kröger vindt juist dat er teveel geld in wegen wordt gestoken en ziet liever dat een deel daarvan naar extra openbaar vervoer gaat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl