HALstad Centraal

Recent werd bekend dat Architectenbureau Studiospacious en WeBuildHomes vijf huizen mogen gaan bouwen op het terrein van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude, maar het was nog niet duidelijk hoe deze eruit gaan zien. Op het terrein aan de Dr. Wilminkstraat zullen vijf geschakelde nul-op-de-meterwoningen verrijzen met veel hout op de gevels.

De huizen komen schuin aan de straat te staan, tegenover de sporthal, en vormen samen een eenheid, maar hebben toch ook onderscheidende kenmerken, zoals een anders georiënteerd schuin dak. Met de traditionele materialen baksteen en hout te passen is gepoogd om een dorps karakter te maken op een eigentijdse manier.

Door het ontwerp is er een soort ‘voorhuis’ en ‘achterhuis’ en kan de indeling naar wens worden aangepast, bijvoorbeeld met op de begane grond een slaapkamer, badkamer en extra brede deuren.

Naast het project van Studiospacious en WeBuildHomes realiseert Woonstichting Langedijk 21 sociale huurwoningen op de locatie van de inmiddels gesloopte Overbrugging. (ontwerp: Studiospacious.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl