HALstad Centraal

Woensdag vond de regiofinale van de FIRST LEGO League plaats bij Inholland Alkmaar. Dertien teams streden om de felbegeerde Champions Award. De Groene Kangoeroes van Stichting Agora uit Assendelft waren de grote winnaar en gaan door naar de Benelux-finale.

Er gingen ook prijzen naar groepen uit het HAL-gebied: Gombault City van Het Kompas in Alkmaar won de Core Values Award voor de beste samenwerking en de Natuurtalenten van De Hasselbraam in Heerhugowaard veroverden de prijs voor het mooiste ontwerp. Het Kompas doet het goed in de FIRST LEGO League. Vorig jaar won een team van deze Alkmaarse school de Champions Award.

De FIRST LEGO League is veel meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk jaar worden de deelnemers van tussen de 9 en 14 jaar middels een thema uitgedaagd om na te denken over wereldproblemen en de toekomst. Dit jaar was het thema 'City Shaper'. Leerlingen werden gevraagd hoe zij aan een nieuwe wereld zouden bouwen en om een probleem in de eigen omgeving op te sporen, om er vervolgens een oplossing voor te vinden.

In Heerhugowaard werd dat het braakliggende terrein tussen het spoor en de Westtangent. "Het terrein is een doorn in het oog van de leerlingen", vertelt een jurylid. "Daarom bedachten zij dat dit gebruikt kan worden om zowel bijen, mussen als bejaarden te huisvesten." Ook het Parkhotel in Bergen kreeg een nieuwe bestemming. Hier kan een sportschool komen, waarmee energie opgewekt wordt. De Van Reenenschool uit Bergen maakte het beste robotontwerp. (foto: Facebook / First Lego League Benelux)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl