HALstad Centraal

Na een periode van vooronderzoek met twee buurtbijeenkomsten komt de fietscrossbaan bij de hoofdingang van de Waarderhout in Heerhugowaard een stap dichterbij. Of eigenlijk bestaat het plan uit drie banen bij de ingang aan de Rustenburgerweg: één voor beginners, één voor beginners+ en één voor gevorderden. De aanleg staat gepland voor de tweede helft van 2020, na het broedseizoen.

De fietscrossbanen zijn een idee van een groep jongeren. Als Stichting Bikepark Heerhugowaard klopte de groep met de plannen aan bij de Adviesgroep Waarderhout, een groep van gebruikers van het bos, omwonenden en Staatsbosbeheer die verantwoordelijk is voor de make-over van het bos die al een aantal jaren gaande is. Een speelbos, een plukbos, verbetering van de waterhuishouding en een hondentrimbaan zijn daar uitvloeisels van.

Op 6 november werd een tweede informatiebijeenkomst gehouden over de plannen, waarin omwonenden hun zich zorgen uitten over mogelijke extra overlast. Die is er al in de vorm van regelmatig achtergelaten rommel. De komst van gebruikers van de crossbaan zou dat kunnen verergeren.

De initiatiefnemers nemen verantwoording voor het beheer van de banen. Hiervoor gaan ze een overeenkomst aan met Staatsbosbeheer. Als de plannen helemaal uitgewerkt zijn worden ze opnieuw overlegd met de Adviesgroep. De banen worden met grond aangelegd en zoals de plannen er nu uitzien hoeven er geen bomen te worden gekapt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl