Streekstad Centraal

Vorig najaar speelde Toneelgroep Jan Vos middenin het Groningse aardbevingsgebied een uitverkochte reeks voorstellingen. 'GAS' werd erg goed ontvangen door pers en publiek. Ook omdat de groep vindt dat de perikelen rond de gaswinning voor heel Nederland relevant zijn, is besloten om op samen met de tournee te gaan. Het gezelschap komt donderdag 28 november naar Theater De Vest in Alkmaar.

GAS bevat ijzersterk acteerwerk en een inventieve tekst, die vol humor de maatschappelijke catastrofe verweeft met een indringend familiedrama van drie generaties Groningers. Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in het Hoogezand-Sappemeer van de jaren zestig, net nadat daar de grootste gasbel van Europa werd ontdekt. De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van de gasbel vormen de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. “Groots theater over nationale tragedie”, kopte NRC Handelsblad boven een vijf-sterren recensie.

De voorstelling begint om 19:30 uur. Kaartjes kosten 26,50 euro. Meer informatie en kaarten via theaterdevest.nl en toneelgroepjanvos.nl. (foto: Daphne van de Velde)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl