HALstad Centraal

Woensdagavond werden de Puienprijswinnaars 2019 bekend gemaakt door de Historische Vereniging Alkmaar. Panden in Alkmaar die in de afgelopen twee jaar een nieuw gezicht hebben gekregen of nieuw gebouwd zijn konden meedingen naar de eervolle Puienprijs.

In de categorie 'Woonhuizen bestaand' ging de prijs naar het pand van het voormalige poppodium aan de Breedstraat dat getransformeerd is tot appartementencomplex. De jury was vooral blij met de in stand gehouden details van de Amsterdamse schoolstijl. (Foto 1)

In de categorie 'Woonhuizen nieuw' werd het nieuwe appartementencomplex op de plek van de voormalige disco Extase door de jury zeer gewaardeerd. Met de komst van dit gebouw heeft het entree van de stad een mooie en frisse 'smoel' gekregen. (Foto 2)

In de categorie 'zakelijke panden met nieuwe puien' ging de prijs naar het voormalige Vegro-pand op de hoek van de Korte Vondelstraat en Kwerenbolwerk. In het pand huizen de Spar en Bike Action, een parkeergarage op de begane grond, en appartementen op de verdiepingen. De jury was vooral gecharmeerd van dit gebouw omdat het samen met de gebouwen op de Schelphoek de entree van de stad versterkt. (Foto 3)

De eigenaar van het pakhuis in de Sint Jacobstraat 12 viel in de categorie 'Individuele nieuwe woningen' in de prijzen. Eerst werd een oud pakhuisje gesloopt waarna een nieuwe stadsgevel werd opgetrokken met entree voor woningen boven de winkel in de naastgelegen Hekelstraat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl