Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Midden in de nacht worden de bewoners van de Percivalstraat in Alkmaar opgeschrikt door een enorme knal. Na de eerste consternatie gaat als gevolg van flinke rookontwikkeling dan ook nog het brandalarm in één van de trappenhuizen af. Bewoners pakken hun kinderen en bezittingen onder handbereik mee en verlaten hun huis. Eenmaal op straat blijkt dat de brievenbussen in het portiek volledig vernield zijn door een explosief.

"Het was om een uur of drie en er was een keiharde knal, alsof er een bom afging. Ik stikte zowat van de rook in het trappenhuis", vertelt Natasja Smit aan Alkmaar Centraal. "De politie heeft geroken en zegt dat het om vuurwerk ging, maar dan wel van de allerzwaarste soort. Het lijkt eerder een gerichte aanslag dan kwajongenswerk."

Dat vermoeden lijkt te kloppen wanneer later een andere bewoner vertelt dat hij al langere tijd bedreigd wordt door de vriend van zijn ex en dat er ook met een bom is gedreigd. "Het is gewoon te belachelijk voor woorden, er wonen hier kinderen en huisdieren. Als er brand uitbreekt kun je geen kant uit, hoeveel doden wil je op je geweten hebben?", besluit Natasja. Zondagochtend heeft de dienst Forensische Opsporing onderzoek gedaan naar de zaak.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl